Perşembe, Eylül 07, 2006

Hızlı Tren!!

Efendim neymiş, hızlı tren geliyormuş! cık cık cık

Esenköy - Eskişehir arası inşşatın Ekim 2006'da bitmesi planlanıyormuş. Sincan - Esenköy ihalesi ise sonuçlanmış, inşaatın da büyük bölümü bitirilmek üzereymiş.

http://www.tcdd.gov.tr/genel/ankisthizli.htm

adresine girerseniz göreceğiniz üzere, bir sürü yüzdeler tarihler vs. yazıyor, ama kardeşim ben ne zaman Ankara'dan hızlı tren'e binip hiç olmazsa Eskişehir'e gidebilecem yazmıyor... Bu arada Eskişehir 1 saat, İstanbul'da 3 saat olucak deniyor hadi hayırlısı...

Bu arada, tcdd'nin "Hızlı Tren nedir?" sorusuna verdiği cevap ülkemiz gerçeklerini ortaya koyuyor :D

"Sizi Ankara'dan İstanbul'a 3 saatte (*duraklamalar dahil) taşıyabilecek gerçekten hızlı ve güvenilir bir ulaşım aracıdır. Ancak, Hızlı Tren kesinlikle hızlandırılmış tren değildir."

Bu arada, her Türk erkeğinin ilk aklına gelen sorunun cevabı: En yüksek hız: 250 km/h ;)

Hızlı mızlı da, 3 saatçik yolculukta, şu aşağıdaki keyif hiç olur mu bir düşünün yaaani :D

1 yorum:

P.e.r.A dedi ki...

peki bu tren ne kadar hızlı? Diğer yavaş trenlerin arasından makas atarak geçebiliyor mu? Patinaj çekiyor mu? Bariyerlerin üstünen atlıyor mu? Bu tren neye göre hızlı? Konser önces senin nefesini kesebiliyor, hayatını film şeridi gibi gözlerinin önüne sunabiliyor mu? S.çmışım böyle hızlı trene.. İstanbul 3 saat olcakmış.. Bak sen! Ben zaten 3 saatte gidiyorum! Nerde bu devlet nerde TCDD olmas olsun hızlı tren!